Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Mahkeme kararı yanlış olabilir ama onu düzeltecek yine mahkemedir. Biz düzeltmeye kalkarsak ülkede kaos olur. Gelin Türkiye'ye temsilcilik açın. Yargı, vegi daireleri burada sizi temsilen bir muhatap bulsun. Yanaşmıyorlar. Ben ticari firmayım, şimdilik açmayı düşünmüyorum diyorlar. Ama faaliyetlerine devam etmek istiyorlar. Ne kadar büyük olursanız olun, böyle bir hakkınız yok. Ka wisconsin seo muoyu doğruyla yanlışı bilsin. Zannediyorlar ki yasaklamak istiyorum." dedi.
Zaman'dan Arif Bayraktar'ın haberine göre Türkiye'deki bu yanlı yasak tartışmasının ilgili site yetkililerinin hoşuna gittiğini söyleyen Bakan, "Türk halkına bedava reklam yapıyorlar. Bundan büyük zevk alıyorlar. Ama kimse Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını görmezden gelemez. Burada içerik hizmet sağlayan herkes TC kanunlarına uymak zorunda. Hizmet veriyorsan burada bir merkezin olmak zorunda. Yoksa biz sizinle nasıl haberleşeceğiz? Bundan kaçarsanız yapacak bir şey yok. Burada kralların değil kuralların dediği geçerli. Demokrasinin derinleşmesi, insan haklarının gelişmesi için herkes kurallara uyacak." diye konuştu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de, söz konusu sitenin Atatürk'e hakaret içeren video yayınladığı için 5816 sayılı kanun gereği mahkemece erişime kapatıldığını hatırlattı. Acarer, "Bunu biz kapatmadık. Ulaştırma Bakanı'mız ilgili site yetkilileri ile defalarca görüştü. Son görüşmede ben de vardım. İki saat sürdü. Çüzüm önerileri üzerine tartıştık. Bakanlığımız da biz de YouTube yasağı üzerinde çözüm için kafa yoruyoruz. Bunu onlar da görüyor. Fakat Ulaştırma Bakanı'mızın girişimlerine rağmen kamuoyunun devlet kurumlarına ve hükümete olan haksız baskılarına kayıtsız kalıyorlar." dedi. Hiçbir ticari kuruluşun Türkiye'nin hassasiyetlerinden daha üstün olamayacağını vurgulayan Acarer, şu an YouTube gibi 31 sitenin daha kapatılma istemiyle mahkemede olduğunu açıkladı.
Konuyu AİHM'ye taşıyacaklarını açıklayan İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül ise yasağın Türkiye'nin ayıbı olduğunu savundu. "Filtreleme sistemi olsaydı bu durum yaşanmazdı." diyen Akgül, "Şu an bir deli kuyuya taş attı meselesi hakim. Türk milletine zarar verdi. İnsanlar aklına estiğini yapamasın diye uzman mahkeme kurulmalı." ifadelerini kullandı.
Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ