Roman aileler için ev kiralanıyor

  • Home
  • Roman aileler için ev kiralanıyor
Roman aileler için ev kiralanıyor
Selendi'de yaşanan gerginliğin ardından Gördes'e giden Roman aileler için Salihli'de ev kiralanacak.Abone ol

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde yaşanan gerginliğin ardından bölgeden ayrılmak zorunda kalan roman vatandaşlar için Salihli'de seferberlik başlatıldı.

Kaymakamlık, Selendili Roman vatandaşların bir bölümünü Salihli'de ikamet ettirebilmek için Roman vatandaşların ağırlıklı yaşadığı Şehitler Mahallesi'nde kiralık ev arayışına girdi. İlk etapta üç ev tutan Kaymakamlık, önümüzdeki günlerde iki tane daha ev tutmayı planlıyor.

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, konuyla ilgili olarak “Selendi İlçesi' fosforlu kalem nde yaşanan olayların ardından Roman vatandaşlarımızın bir bölümünü Salihli'de ikamet ettirmek için çalışmalar başlattık. İlk etapta prefabrik evler yapılması düşünülüyordu. Ancak hazine ait yerler bulamadığımız için ev kiralama yöntemi uygun görüldü. Kiraladığımız evlerin ücretini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinden karşılayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise “Türkiye, bir kafatası bir din ya da mezhep Cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti, bu ülkede yaşayan herkesi dini ve mezhebi ne olursa olsun, ırkı rengi kökeni ne olursa olsun, aynı sıcaklıkla kucaklayan, bu anlayışını Cumhuriyet'i kuran belgelere yansıtan bir Cumhuriyet'tir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin eğer yasal kısıtlılığı yoksa, Türkiye'nin her yerinde yaşama, yerleşme, iş edinme hakkı ve özgürlüğü vardır. Devletin görevi bu özgürlüğe gerçeklik kazandırmaktır. Geçtiğimiz perşembe, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in katılımıyla Salihli'de bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, prefabrik evlerin yapılması ön plana çıkıyordu. Ancak son gelişmelere göre Selendili Roman vatandaşlarımız Salihli'de Roman vatandaşların ikamet ettiği Şehitler Mahallesi'nde kiralık ev yöntemiyle barındırılacaklardır” dedi.

SALİHLİLİ ROMANLAR TEPKİLİ

Selendi'de yaşanan olaylara tepki gösteren Salihlili Romanlar ise “Hepimiz bu bayrağın altında yaşıyoruz” dediler. Selendili Romanlar, kendi mahallelerine yerleşecek olmalarını mutluluk karşılayan Salihlili Romanlar “Selendi'de yaşanan olayları büyük bir üzüntüyle izledik. Biz Romanlar, toplum içerisinde bir çok zorluklarla karşılaşıyoruz. Bir çok noktada dışlanıyoruz. Ama ne olursa olsun, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bizim çocuklarımız da diğer insanların çocukları gibi askere gidiyor. Hepimiz Türk bayrağı çatısı altında yaşıyoruz. Bu ülkeyi seviyoruz” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim