Malezyada 4 kilise ateşe verildi

  • Home
  • Malezyada 4 kilise ateşe verildi
Malezyada 4 kilise ateşe verildi
Malezya'da gayrimüslimlerin de 'Allah' kelimesini kullanmasına izin veren mahkeme kararının ardından gerginlik sürüyor.Abone ol

Saldırılar sonucu dört kilisede yangın çıktığı belirtildi. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da dört kiliseye saldırı yapıldı. Malezya medyasında yer alan haberlere göre, saldırıların geçtiğimiz günlerde Malezya Yüksek Baskılı Çakmak Mahkemesi'nin gayrimüslimlerin 'Allah' kelimesini kullanmasına izin vermesine bir tepki olduğu bildirildi. Saldırılarda, Malezya'daki en büyük ve merkez Metro Tabernacle Kilisesi'nin zarar gördüğü belirtildi.

Saldırılar sonucu ölen veya yaralanan olmadığı kaydedildi. Malezya Cumhurbaşkanı Najib Razak, bu tip protestoların önüne geçemediklerini söyledi. Bu üzücü olayların, Malezya'nın imajını olumsuz etkilediğini belirten Razak, "Bu olayları durdurmak için, biz hükümet olarak yapmamız gereken ne varsa yapacağız." dedi.

Ülkedeki tartışmalar geçen sene başında ülkede basılan binlerce İncil'in, içlerinde Tanrı yerine Allah kelimesinin kullanılması gerekçesiyle hükümet kararıyla toplatılması ardından başlamıştı. Katolik kilisesinin yayın organı, 'Allah' kelimesini kullanma izni verilmesi için mahkemeye başvurmuştu. Malezya mahkemesinin geçtiğimiz günlerde aldığı kakarla hükümetin koyduğu yasağı bozmuş ve Anayasa'ya aykırı olduğunu açıklamıştı. Karar ülkedeki gayrimüslimler tarafından sevinçle karşılanmıştı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim