Siyasilerin araçlarını yakacaklardı

  • Home
  • Siyasilerin araçlarını yakacaklardı
Siyasilerin araçlarını yakacaklardı
İstanbul'da büyük bir operasyon yapıldı. Operasyonda motolof ana da yakalandı. Amaçları siyasilerin araçlarını yakmaktı. Abone ol

İstanbul genelinde siyasi partiler ve kamu araçları dahil olmak üzere 28 ayrı molotofkokteyli saldırı eylemine karıştığı tespit edilen 31 kişi yakalandı.

Yakalananlar arasında molotofçuların "Ana" dediği saldırıları organize et google seo tiği ileri sürülen Melek U. da var.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçti. Ataşehir ve Beyoğlu ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerinin de desteğiyle 2 Ocak ile 6 Ocak arasında tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda 1'i kadın 31 kişi gözaltına alındı, 2 ruhsatsız tabanca, 16 fişek ve bol miktarda örgütsel yayın ele geçirildi.

İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların Ataşehir, Beyoğlu, Çekmeköy, Sancaktepe, Şişli ve Ümraniye'de kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla, molotofkokteyli korsan gösteri eylemlerine karıştığı ortaya çıktı. Şüphelilerin hedefleri arasında vatandaşlar, siyasi parti binaları, işyerleri ve kamuya ait araçlar da bulunuyor. Yapılan sorgulamada zanlıların 8 Şubat 2009'dan 2 Ocak 2010'a kadar 28 ayrı olaya karıştığı bunlardan 17'sinin Ataşehir'de meydana geldiği belirlendi. Yetkililer, şüphelilerin MLKP ve PKK örgüt üyesi olduğunu ve iki örgütün de bu eylemler için işbirliği yaptığını belirtti



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim