Karaçay Belediyesine haciz geldi

  • Home
  • Karaçay Belediyesine haciz geldi
Karaçay Belediyesine haciz geldi
Karaçay Belediyesi'nin başı bugünlerde ödenmeyen primler nedeniyle belada! Mal varlıkları icra nedeniyle satışa çıkacak!Abone ol

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Karaçay Belediyesinin tüm mal varlıklarının, eski belediye başkanının emeklilik primlerinin ödenmemesi nedeniyle Honaz İcra Müdürlüğünce satışa çıkarılacağı bildirildi.

Karaçay Belediye Başkanı Abdullah Kumral, eski Belediye Başkanı Şükrü Bozdemir'in kendi döneminde yatırmadığı emeklilik primlerini tahsil etmek için böyle bir yola başvurulduğunu söyledi.

Tüm çabalarına rağmen icrayla satış kararı alınmasına engel olamadıklarını ifade eden Kumral, ''Ne yapa hair transplant cost in turkey cağımızı şaşırdık'' diye konuştu.

Kumral, icra olayının, iki dönem belediye başkanlığı yapan DYP'li Şükrü Bozdemir'in 2004'teki seçimleri CHP'li aday Sezgin Karateke'ye karşı kaybetmesiyle başladığını bildirdi.

Seçimi kaybeden Bozdemir'in emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurduğunu, ancak 1999-2004 yılları arasında ödenmeyen Emekli Sandığı primlerini kendi cebinden ödedikten sonra belediyeden talep ettiğini belirten Kumral, Bozdemir'in 2009'da yeniden aday olduğunu, bu kez de kendisine karşı kaybettiğini söyledi.

Bozdemir'in ''belediyenin borçlarını bilmesine rağmen 30 bin lira prim tutarını tahsil etmek için icraya verdiğini'' ifade eden Kumral, sözlerini :

''Belediyenin 8 aracı, ambulansı, itfaiye aracı, imam evi, belediye binası, santral binası, süt toplama merkezi, köy odası, cenaze yıkama aracı ve gayri menkullerinin de içinde bulunduğu varlıkları satılacak. Belediyeyi borçla devraldık. İller Bankasından gelen paranın yüzde 50'si borca kesiliyor. Eski başkanın ödenmeyen primleri nedeniyle belediyenin tüm mal varlıkları icrayla satılacak. Buna çok üzülüyoruz.''

Haciz kararına karşı şu anda tek yapabildiklerinin karşı dava açmak olduğunu bildiren Kumral, kamu mallarının satılamayacağı gerekçesiyle haczin durdurulması davası açtıklarını ve sonucunu beklediklerini sözlerine ekledi.

''GAYET NORMAL BİR DURUM''

Eski Belediye Başkanı Şükrü Bozemir'in avukatı Mehmet Gözlükaya ise Bozdemir'in ödenmeyen Emekli Sandığı primlerinin tahsili için Honaz Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtığını bildirdi.

Gözlükaya, şunları kaydetti:

''Bu gayet normal bir durum. Eski başkan, Emekli Sandığı primlerini kendisi ödeyerek emekli olabildi. Bunu belediyeden tahsil etmek için dava açtı. Aynı durum Kaklık Belediyesinde de yaşandı. Eski başkan parasını belediyeden tahsil etti. Karaçay'da ise para ödenmediğinden icra yoluna gidildi.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim