Lagos balıkçının yüzünü güldürdü

  • Home
  • Lagos balıkçının yüzünü güldürdü
Lagos balıkçının yüzünü güldürdü
Balıkseverlerin en fazla tercih ettiği balık türlerinden "lagos", Doğu Akdeniz balıkçısının yüzünü güldürdü. Abone ol

Kurban bayramıyla birlikte satışları azalan balıkçılar, et fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra denizdeki balık bereketiyle yeni yıla iyi bir başlangıç yapmanın sevincini yaşıyor.

Sahil kenti Mersin'in Erde hair transplant turkey before and after mli ilçesinde yaklaşık 15 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Eşref, yeni yılla birlikte lagos avındaki bolluğun şaşırtıcı düzeyde olduğunu bildirdi.

Kurban Bayramında adeta "yok" denecek seviyeye gelen balık satışlarının yeni yılla birlikte yükselişe geçtiğini ifade eden Mustafa Eşref, "Et fiyatlarının 50 TL'ye doğru yol almasına karşın balık fiyatlarının 3-40 TL arasında seyretmesinin yanı sıra denizdeki balık bereketi balığın satıcısını da tüketicisini de mutlu ediyor. Bu bolluk devam eder, hava koşulları da denize açılmaya el verirse yaralarımızı kısa sürede sarabileceğiz" dedi.

Erdemli'de son günlerde önceki yıllara göre tutulan lagos miktarının 5 kat arttığını ifade eden Mustafa Eşref, lagos kadar dil ve karides gibi diğer balık türlerinde de bolluk yaşandığını bildirdi.

Eşref, "yörede en çok tüketilen gümüş balığı 4 yıldır 8 TL'ye satılıyor. Dil balığının fiyatı ise 2 yıldır 10-15 lira. Bugünlerde en fazla tutulan lagosun fiyatı ise 40 lira" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim