El Kaide işte böyle doğuyor

  • Home
  • El Kaide işte böyle doğuyor
El Kaide işte böyle doğuyor
Batı dünyası Filistin meselesini umursamıyor. Duyarsızlık diğer olayları da körüklüyor.Abone ol

İngiliz Guardian gazetesi, "Filistin'e Yol Açık" konvoyunun Mısır'dan geçişi sırasında meydana gelen olaylar karşısında Batının duyarsızlığını eleştirdi.

Seumas Milne imzalı makalede, Mısır'daki olaylara yer verilerek, "Eğer 85 yaşında Yahudi soykırımından kurtulmuş bir kişi açlı seo k grevine girseydi, yüzlerce Batılı protestocu onu taşlasaydı ve polis dövseydi, emin olun bu olayla ilgili hepimizin haberi olurdu. Ama bu olay, İran yerine, Batı tarafından desteklenen Mısır'da olduğu için, Avrupa'daki ve Kuzey Amerika'daki birçok insan hakkında hiç bir şey bilmiyor" ifadeleri kullanıldı.

İngiliz ve Türk milletvekillerinin de yer aldığı konvoyun Mısır'dan Gazze'ye geçişi için mücadele verildiğini ve bu mücadelenin ardından geçişin sağlandığını yazan Milne, "Batı'da bu olay göz ardı edilse de, Orta Doğu'da büyük bir medya olayıydı" dedi.

Makalesinde "Terör, despotik rejimlerin ve diktatörlere yönelik desteğin bedelidir" yorumunu yapan Milne, şunları kaydetti:

"Orta Doğu ve İslam dünyasındaki krizin kalbinde yatan, Batı'nın Mısır gibi baskıcı ve temsili olmayan rejimleri kucaklaması, İsrail'in Filistin'i işgali ve sömürgeleştirmesine verdiği sarsılmaz destektir. İran'dan Umman'a, Mısır ve Suudi Arabistan'a onlarca yıl petrol açlığıyla verilen destek, Arap milliyetçiliğinin bölgenin sömürge olmaktan çıkarılmasında başarısız olmasıyla birleşince, önce İslamcılık sonra da El Kaide tarzı terör patladı."



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim