Kurbanlık koyunlar dinlemede bulundu

  • Home
  • Kurbanlık koyunlar dinlemede bulundu
Kurbanlık koyunlar dinlemede bulundu
Kurban yolsuzluğunu telefon dinlemeleri ele verdi. Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve Deniz Feneri Derneği başkan ve çalışanlarının yaptığı konuşmalarda vekalet sahiplerinin nasıl aldatıldığı belgelendi.Abone ol

Kurban kesimlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmasında aralarında Mehmetçik Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve LÖSEV Başkanları'nın da bulunduğu şüpheliler, teknik takibe takıldı. AKŞAM'ın ulaştığı soruşturma dosyasına göre Mehmetçik Vakfı Başkanı ile vakfın 15 çalışanı, LÖSEV'de ise genel başkanın da aralarında bulunduğu 8 personel, Deniz Feneri Derneği'nde genel başkan ve iki dernek çalışanı dinlenmiş.

PANİK YAPMA, RAHATLA< best hair transplant in turkey br>Mehmetçik Vakfı İhale Komisyon Üyesi A.T.  ile Mehmetçik Vakfı Kurban İhalesi Yeterlilik Dosyası Değerlendirme Komisyon Üyesi S.S. arasında geçen konuşma şöyle:
S.S.: Cumhuriyet savcılığı soruşturma açmış. Bizden evraklar istediler, gönderdik komutanım.
A.T.: Ne evrakı?
S.S.: Geçmiş yılların sözleşmeleri, faturalar. Bu senin bütün kesimhanelerdeki portör muayeneleri.
A.T.: Var mı onda sıkıntı?
S.S.: Komutanım yok
A.T.: Peki niye sıkıntılı konuşuyorsun?
S.S.: Komutanım sigara içiyorum bir yandan ondandır.
A.T.: Sıkıntı yapma. Müfettişlik yaptığım için tecrübelerim var. Sen sana getirilen evrakı test etmek hüviyetinde değilsin. Diyelim ki evrak sahte çıktı. Bunu bilmek mecburiyetinde değilsin, tamam mı? Panik yapma tamam mı? Rahatladın değil mi?
S.S.: Tabii komutanım sağ olun.
A.T.: İhale komisyonunda kontrol ettirmişsin, tutanak altına almışsın o kadar. Rahatız tamam mı?
Bu konuşmayla ilgili soruşturma dosyasında, 'Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Mehmetçik Vakfı'ndan ihale bilgileri istendiği aşamada yapılan bu görüşme şüpheliler Torun ve Sağlam'ın, ilgili firmanın vergi borcu olduğunu bildikleri halde,  'vergi borcu yoktur' yazısını ihale dosyası içerisinde kabul ederek, ihaleye fesat karıştırma suçunu işlediklerini açıkça ortaya koymaktadır' dendi.

KESİMHANE SAHİPLERİNE MİLYONLAR AKMIŞ
Soruşturmada kurban kesim işini kazanan şirketlere geçtiğimiz yılın aralık ayında adeta servet ödendiği ortaya çıktı. Ele geçirilen evraklarda LÖSEV'in, örgüt lideri olduğu öne sürülen M.A.'nın şirketine ön ödeme olarak 500 bin lira verilmiş. Deniz Feneri Derneği de yine aynı şirkete 901 bin 177 lira ödemiş. Mehmetçik Vakfı, şüpheli F.Y.'nin şirketinin hesabına  avans olarak 300 bin lira, hizmet bedeli olarak da 846 bin 606 lira yatırmış. Mehmetçik Vakfı tarafından aynı zamanda M.A.'ya ait şirket hesabına da avans olarak 1 milyon 800 bin lira, hizmet bedeli 146 bin 542 lira, kurban hizmet bedeli olarak 135 bin 360 lira, yine başka bir tarihte hizmet bedeli olarak 139 bin 959 lira yatırıldığı ortaya çıktı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim