Edirnedeki gergin bekleyiş sürüyor

  • Home
  • Edirnedeki gergin bekleyiş sürüyor
Edirnedeki gergin bekleyiş sürüyor
Terör iddiasıyla tutuklanan arkadaşlarına destek vermek isteyen grubun Babaeski'deki bekleyişi sürüyor.Abone ol

Tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için Edirne'ye alınmayan grubun Kırklareli'nin Babaeski ilçesi yakınlarındaki bekleyişi sürüyor.

Edirne'de basın açıklaması yapmak için İstanbul'dan yola çıkan gruba, TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarında tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahale etti. İstanbul'dan gelen eylemci grup geri gönderilirken, vatandaşlar evlerine döndü. Ancak eylemc quanto costa il trapianto di capelli iler Pazar gününden bu yana TEM otoyolunda bekleyişlerini sürdürüyor.

Pazartesi günü öğleden sonra Edirne'ye gelmek üzere yola çıkan gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Eylemcileri taşıyan otobüsler, Havsa ilçesi yakınlarında bir park alanına çekildi. Eylemciler, daha sonra Babaeski ilçesi yakınlarında bir dinlenme tesisine alındı. Burada bekleyişlerini sürdüren ekip, Edirne merkezde açıklama yapıncaya kadar bölgeden ayrılmayacaklarını belirtti.

Grup adına açıklama yapan Avukat Ebru Timdik, Edirne'de gergin ortam nedeniyle şehre alınmadıklarını belirtti. Timdik, Emniyet yetkililerinin, önce alacaklarını söylediğini, ancak şehirden insanların gelmeye başlamasıyla birlikte kendilerine izin çıkmadığını söyledi.

Vatandaş sever insanlar olduklarını göstermek istediklerini kaydeden Timdik, "O günden bu yana bekliyoruz. Dün ve bugün mülki amirle görüştük. Edirne'nin olağan hale gelmesini, devletin Edirne'yi olağan hale getirip bizim düşünce, ifade hürriyetimizi sağlamalarını bekliyoruz." dedi.

İfade ve seyahat özgürlüklerini kullanmak için burada beklediklerini dile getiren Timdik, şöyle dedi: "Eğer bizi vatan haini ilan edip buradan göndermeyi düşünüyorlarsa eğer, Edirne topraklarının bu vatan toprağı olduğunu, bizim de vatan haini olduğumuzu söylüyorlarsa, biz onlar Edirne bizim vatanımızın bir parçası olduğunu, bizlerin vatan haini olmadığımızı, aksine bu ülkeyi, işimizi-gücümüzü, çoluğumuzu-çocuğumuzu günlerce bırakacak, açlığa soğukluğa, dayağa ve küfre dayanacak kadar çok sevdiğimizi onlara göstereceğiz."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim