Sevgilisini keserken aklı başındaymış!

  • Home
  • Sevgilisini keserken aklı başındaymış!
Sevgilisini keserken aklı başındaymış!
16 yaşındaki sevgilisini öldürmüş, cesedi de buzdolabına koymuştu. Kendine deli süsü vermeye çalıştı ama nafile... Aklı yerindeymiş... Abone ol

İzmir'in Urla İlçesi'nde, kız arkadaşı 16 yaşındaki Funda İşsiz'i öldürüp cesedi kullanılmayan bir binadaki buzdolabına saklamaktan yargılanan 24 yaşındaki Celalettin Erkal, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki karar Yargıtay tarafından bozulan üniversite öğrencisi Celalettin Erkal, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan kontrolde de akıllı çıktı.

2005 yılı Kasım ayında, babasının Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirip teslim ettiği Celalettin Erkal, kız arkadaşı Funda İşsiz’i öldürerek cesedini bir otelin yakınındaki kullanılmayan binaya sakladığını itira istanbul gezisi f etti. Binada yapılan aramada, çalışmayan bir derin dondurucuda genç kızın cesedi bulundu. Celalettin Erkal, cinayeti Funda İşsiz’in cep telefonunda bulduğu mesajlar üzerine, aldatıldığından şüphelenerek işlediğini öne sürdü.

‘Testere’ filminden etkilenerek cinayeti işlediğini söyleyen Erkal, genç kızı 37 bıçak derbesiyle öldürdü. Tutuklanan Erkal hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açıldı.

Mahkemede ifade veren Celalettin Erkal'in babası Selçuk Erkal, olaydan 6 ay önce kollarındaki bıçak izleri nedeniyle endişelenen annesinin, oğlunu Urla Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü, ‘Dürtü kontrol bozukluğu ve depresyon’ teşhisi konulan Celalettin Erkal’ın, “Ben deli miyim?” diyerek bir daha hastaneye gitmeyi kabul etmediğini söyledi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verdi. Öldürülen genç kızın 18 yaşından küçük olmasını dikkate alıp, cinayetin ‘canavarca hisle’ işlendiği kanaatine varan İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi, polise teslim olması nedeniyle bu ceza ömürboyu hapis cezasına indirildi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi mahkeminin kararını bozdu, sadece öldürme kastına yönelik çok sayıdaki yaranın canavarca hisle insan öldürme suçuna kanıt sayılamayacağını belirtip, olay öncesinde Urla Devlet Hastanesi'nden sanığa verilen ‘psikoterapi ve ilaç tedavisi tavsiyesi’ni içeren rapor bulunduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin verdiği raporun yeterli görülmeyip İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nden de rapor aldırılması gerektiğini bildirdi.

Yeniden yapılan yargılama kapsamında sanık için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi. Yapılan son duruşmaya tutuklu sanık Celalettin Erkal, öldürülen Funda İşsiz’in annesi Huriye İşsiz ve babası Nazım İşsiz katıldı. Mahkeme başkanı, sanıkla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ikinci raporu okuyup dosyaya koydu. Bu raporda da akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğunun belirtildiğini kaydetti. Duruşma karar verilmek üzere şubat ayına ertelendi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim