Bundan 30 yıl önce gösterilen bilim kurgu filmlerinde ya da geleceğin haberciliğini yapan ‘Jetgiller’de, 2010 yılında hayatımıza girecekmiş gibi gösterilen uçan otomobiller veya ay üzerindeki evlerle henüz karşılaşamadık ancak Viagra etkisi yaratan yatak örtüsü, beyin okuyan bilgisayar kumandası ve üç boyutlu televizyon gibi icatlar yeni yılın en çok konuşulan teknolojileri olacak.
Afrodizyaklı çarşaf
44 yaşındaki İspanyol dahi Pep Torres tarafından geliştirilen ve nano teknoloji kullanılarak üretilen çarşaf, cinsellik haplarının içerdiği maddelerin, özel kumaş sayesinde deriden vücuda alınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede deri ile kana karışan maddeler, yataktaki çiftlerin ci hair transplant turkey cost nsel isteklerinde artış yaşanmasını sağlıyor. Bu ürünü ilk başta şaka amaçlı geliştirdiklerini söyleyen Torres, “Ürünü seri üretime sokmamız için bize çok baskı yaptılar. Çünkü bu çarşafı test edenler yatağa girdiklerinden seksten başka hiç bir şeye konsantre olamadıklarını söylüyor” açıklamasını yaptı.
Beyin okuyan kumanda
Avustralyalı teknoloji firması Emotiv tarafından geliştirilen ‘Epoc’ isimli beyin dalgalarını okuyan cihaz ise bilgisayar oyunlarının düşünce gücüyle oynanabilmesini sağlıyor. Kablosuz olarak kullanılan bu alet, 12 saatlık pil ömrüne sahip ve ABD’de 299 dolara satışa sunuldu. Epoc ile gerçek dünyada 1 ton ağırlığında olan bir kayayı, video oyunlarında beyin gücünüzle kaldırabiliyorsunuz. Bu kumanda ile engelli insanların da bilgisayar oyunlarını rahatlıkla kumanda edebileceği belirtiliyor.
Üç boyutlu televizyon
Yüksek çözünürlük’ten (HD) sonra televizyon yayını konusunda önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesini oluşturacak olan üç boyutlu televizyonlar da 2010 yılının öne çıkan teknolojileri arasında yer alıyor. Panasonic, Phillips ve Sony’nin üç boyutlu televizyon geliştirme konusunda çalışmalarını tamamlak üzere olduğu belirtilirken, yeni ürünlerin yıl sonuna doğru satışa sunulacağı ve fiyatların HD televizyonlarla aynı olacağı ifade ediliyor.
Tek tip şarj
Cep telefonu kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri olan şarj cihazı kabusu da, dünyanın en büyük 10 telefon üreticisinin ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda sona erecek. Avrupa genelinde 400 milyon cep telefonu sahibinin kullandığı 30 farklı şarj cihazının yerini alacak olan tek tip cihaz sayesinde firmaların ciddi oranda tasarruf etmeleri de öngörülüyor.
Kuzey Afrika’da güneş enerjisi üretilecek
Sahra çölünün sadece yüzde 0.3’ünün güneş panelleriyle kaplandığı halde tüm Avrupa’nın enerji ihtiyacının karşılanabileceğinin ortaya çıkmasının ardından, Almanya’nın önde gelen 20 ‘yeşil enerji’ firması kuzey Afrika’da yapacakları yatırımla 100 gigavat enerji üretmek üzere anlaştı. Dünya Bankası da geçtiğimiz günlerde imza attığı anlaşma ile 2015 yılında, 1 gigawatt üretecek 11 güneş enerji projesi için 5.5 milyar sterlin vereceğini açıkladı. Bu sayede kuzey Afrika ülkeleriyle birikte; Tunus, Cezayir ve Mısır’ın da ekonomik açıdan katkı göreceği ifade edildi. Ayrıca güneş panellerinde oluşan ısı da deniz suyunu içilebilir suya çevirerek tarımda kullanılmak üzere değerelendirilmesini sağlayacak.
Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ