Oturan Boğa toprağını geri aldı

  • Home
  • Oturan Boğa toprağını geri aldı
Oturan Boğa toprağını geri aldı
Doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda bırakılan Kızılderililer haklarını geri alıyor.Abone ol

ABD'nin Orta ve Güneybatı eyaletlerinde yaşayan Kızılderili kabileler, atalarının elinden zorla alınan yüz binlerce dönüm araziyi satın aldı. 1998 ile 2009 yılları arasında ABD genelinde yaklaşık 500 bin dönüm arazinin Kızılderili kabile missouri seo leri tarafından satın alındığı açıklandı. South Dakota'daki Rosbud Sioux Kızılderili kabilesinin lideri Rodney Bordeaux, atalarına ait bu arazilerin tarım ve hayvancılığa tekrar dönüş yapmalarına yardımcı olacağını belirtti.

YARDIM ÖNERİSİ

Kızılderililer para vererek de olsa atalarının topraklarına yeniden sahip olmanın çok önemli olduğuna işaret ediyor. ABD'nin ilk siyahi lideri Barack Obama, Kızılderililerin atalarına ait toprakları satın alabilmeleri için 2 milyar dolar yardım önerisinde bulundu. Bu önerinin ne zaman onaylanacağı merakla bekleniyor. 562 Kızılderili kabilesisinin sahip olduğu toplam toprak miktarının 30 milyon dönüm civarında olduğu tahmin ediliyor.

Oturan Boğa (Tatanka Iyotake) ABD ordularına karşı savaşan Sioux kabilesinin reisi. Soykırım korkusuyla kabilesini Kanada’ya göç ettirdi ve 1881’e kadar orada yaşadı. Hayatının geri kalan kısmını, Vahşi Batı Sirki ile dolaşarak geçirdi. Oturan Boğa, seyircilere kendi dilinde küfür ederken, halk ise kendisine gülmüştür.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim