Protesto yapanlara linç girişimi!

  • Home
  • Protesto yapanlara linç girişimi!
Protesto yapanlara linç girişimi!
Edirne'de arkadaşlarının yasadışı DHKP-C örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmasını protesto eden 15 kişi, linç edilmek istendi.Abone ol

Edirne’de, üç arkadaşlarının yasadışı DHKP-C örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmasını protesto eden 15 kişi, çevredeki esnaf ve vatandaşlarca linç edilmek istendi.

Çevredeki bazı işyerlerine sığınan gençleri, polisin müdahalesi kurtardı 16 Aralık’ta DHKP-C için hazırladıkları el ilanlarını Abdurrahman Mahallesi Bostanpazarı mevkiinde dağıttıktan sonra Harika Kızılkay sağlık sektörü seo a (19) ile Cevahir Erdem (28) polis tarafından yakalandı. Terör örgütünün Trakya Üniversitesi sorumlusu olduğu ileri sürülen Gürbüz Sönmez de arkadaşlarına destek için geldikleri Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltına alındı. Kızılkaya ve Erdem “terör örgütünün propagandasını yapmak”, Sönmez ise “örgütsel dokümanlar hazırlamak” suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Erdem’in annesi Fatma Satıç’ın da aralarında bulunduğu Edirne Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 15 kişilik öğrenci grubu, dün Saraçlar Caddesi’nde, ABD’nin İncirlik Üssü’nden çekilmesi ve tutuklanan 3 kişinin serbest bırakılması için basın açıklaması yapıp, imza kampanyası başlattı. Satıç, “Oğlumun bıraktığı yerden bayrağı alıyor ve mücadeleye devam ediyorum” dedi.

Minibüse pet şişe attılar
İsimlerini saydıkları tutukluların serbest bırakılması için slogan atan protestocular, başlattıkları imza kampanyası için çevreden geçenlerden destek istedi.

“Bize destek verin” çağrısında bulunan gruba bazı vatandaşlar tepki göstermeye başladı. “Burası Edirne, burada hain yok”, “Kahrolsun PKK”, “Defolun buradan” sloganları atan vatandaşlara, aralarında 3 genç kızın da bulunduğu 15 kişi sloganla karşılık verince gerginlik daha da tırmandı.

Yaklaşık 750 kişilik kalabalıktan bazıları grubun üzerine yürüyünce karşılıklı yumruklaşmalar oldu. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan çok sayıda polis, vatandaşların elinden eylemcileri almakta zorlandı. Protestoculara saldıran kalabalık, linç etmek istedi. Çoğu tartaklanan gençler, canlarını kurtarmak için kendilerini açık olan işyerlerine attı. Kalabalık da peşlerinden koştu.



Kategori : GÜNCEL

Whatsapp İletişim