Başbakan Erdoğan, Diyarbakspor için Mövenpick Otel'de düzenlenen yardım gecesine katıldı. Geceye Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz ile Diyarbakırlı işadamları katıldı.
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da belediye başkanı olduğu dönemde de Diyarbakır'a gittiğini belirterek, Başbakan olduktan sonra da Diyarbakır'la gönül bağlarının hiç kopmadığını söyledi. Böyle bir geceye katılmanın kendisini hüzünlendirdiğini anlatan Erdoğan, "Anadolu takımlarının başarısı benim için de hedeflerimin arasında. Bu bana ayrı bir heyecan veriyor. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumanın tek çaresi kesinlikle spordur. Türk texas seo iye'de spor dendiği zaman akla hep futbol geliyor. Sadece futbol olarak sporu ele almayalım. Öncelikle olarak tabi ki önde ama her alanda sporu amatörüyle, profesyoneli ile geliştirelim" dedi.
Başbakan Erdoğan, sporun siyasetten mutlaka uzak tutmak sureti ile kendi safiyeti içinde bir birlik, beraberlik, kardeşlik arazisi içinde düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bir dönem kendisinin de futbol oynadığını hatırlatan Erdoğan, "Ama aramızda en ufak bir sıkıntı olmamıştır. Hala görüşürüz. Onlar sağda solda çeşitli meşgaleleri vardır. Elbette herkesin siyasi görüşü vardır. Bunların ifade edileceği, tezahür edileceği yer spor salonları değildir. Onun için biz o yaşananları ayaklarımızın altına alıp, toprağa gömelim ve unutalım. Bunların hepsi bir avuç gözü dönmüş kitleler. Biz kaale almadan devam edeceğiz. Bizim milli birliğimiz, kardeşliğimiz daim olmalı. Hiçbir şeye aldırış etmeden, kardeşliğimizin abide şehri olan Diyarbakır'ı asla bir zaafa uğratmamalıyız" dedi.
"Bizim Diyarbakır'la ilgili alt yapıya yönelik attığımız adım ihmale uğrayacak bir adım değildir" diyen Erdoğan, "Bizim için İstanbul neyse, Ankara neyse, Diyarbakır'da odur. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor neyse Denizlispor, Manisaspor ve Diyarbakırspor da aynıdır. Sözde, eylemle, faklı tezahür ve ırkçı yaklaşımlar sergilemek bu ülkeye, tarihimize yapılacak en büyük hakarettir. Spor kardeşliğimizin gücü olmalıdır. Sahalar küfürden arındırıldığı gibi ırkçı yaklaşımlardan da uzak tutulmalıdır. Bunu da spor camiası yöneticileri sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
10 bin Diyarbakırlı genci sporla buluşturacak projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a bir çim saha ve yüzme havuzu yaptıklarını söyledi. Erdoğan, TOKİ ile birlikte süper lig takımlarına yönelik stadyumların daha modernize hale getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Diyarbakır'ın şuan ki stadı ile bu işin yürümesi mümkün değil. Ben Diyarbakırspor'dan daha fazla gayret, daha fazla özveri ve başarı bekliyorum. Diyarbakır'ın çok güçlü iş adamları var. Ne Diyarbakır'a yatırım yapıyorlar, ne de Diyarbakırspor'a yardım yapıyorlar. Yapmaları lazım. El ele vereceğiz. Doğduğun büyüdüğün, ya da doğmasan da annen, baban orda o yüzden yap. Diyarbakır şuanda Süper Lig'de ve bir aksilik olmaması lazım" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, molotoflu eylemlere katılan çocuklardan da bahsettiği konuşmasını şöyle tamamladı; "Çocuklarımız eylemlere katılmasından, çocuklarımızın molotofkokteyli atmak sureti ile otobüs içindeki diğer çocukların ölmesinden yola çıkarak gelin el ele vererek sporla bu işi çözelim. O otobüsün kendi bindiği, bineceği otobüs olduğunun hesabını yapmıyor. Oturduğu evi yakmak neyse, otobüsü yakmakta odur. Biz hükümet olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Spor birleştirici, dayanışma ve inanıyorum ki temsil ettiği ilin heyecanına heyecan katan bir aktivitedir."
Gecede daha sonra Başbakan Erdoğan'a 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye edildi.
Kategori : POLİTİKA