İstifaları Erdoğan mı istedi?

  • Home
  • İstifaları Erdoğan mı istedi?
İstifaları Erdoğan mı istedi?
AK Parti teşkilatlarında yaşanan istifalar, akıllara "istifa mı ettiler yoksa istifaya mı zorlandılar?" sorusunu getirdi. İşte o sorunun cevabı...Abone ol


H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- AK Parti İl teşkilatlarından birer birer istifalar geldi. Yaşanan istifa depreminin ardından "Genel Merkez teşkilatlara ne demek istiyor?" sorusu gündemde. Özellikle Konya ve Trabzon'da il başkanları yönetimleriyle beraber istifa ettiler ama "Genel Merkez'in bir tavrı olmadı, biz istifa ettik" dediler. Fakat AK Parti Genel Merkez'den gelen açıklamalar durumun daha farklı olduğunu gösteriyor.

"TALEP BİZDEN GELDİ"minesota seo r>
AK Parti teşkilatlarından gelen istifalarla ilgili İNTERNETHABER'e konuşan AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem talebin kendilerinden geldiğini söyledi. Ekrem Erdem " Trabzon ve Konya'da  talep bizden geldi. Karşılıklı rızayla yapılmış istifalardır. Kongrelerden kaynaklı sıkıntılar vardı, birlik ve beraberlik oluşması için karşılıklı oturuldu, konuşuldu ve bu sonuç ortaya çıktı" dedi.

İzmir'de istifa talebinin teşkilattan geldiğini ifade eden Erdem " İlçe başkanları taleplerini il başkanına iletmişler. Teşkilatın yenilenmesi için yapılan istifalardır. Halkla bütünleşmemiz, İzmir'i kazanmamız lazım. İzmir'de halkla bütünleşecek kadrolar gelecek” diye konuştu.

İSTİFA EDENLERİN FİKRİ ALINACAK

Erdem, istifaların ardından oluşturulacak yeni kadrolarla ilgili sorularımıza ise "henüz yeni atama yok" diyerek cevap verdi. Erdem " İstifa eden bölgeler için henüz bölge milletvekileriyle görüşmedik. Kars İl Başkanı adayları belli oldu. Fakat diğer yerler için adaylar belli değil. Yeni yapılanma için istifa edenlerin ve bölge milletvekillerinin fikri alınacak. Konuşulacak ondan sonra yeni yapılanma yapılacak" dedi.

KONYA MİLLETVEKİLLERİ NE DEDİ?

Konya'da  çıkan teşkilat krizinde adı geçen AK Parti Miletvekili Hasan  Angı, konuyla ilgili hakkında çıkan haberlerin yanlış olduğunu söyledi, " Bu Genel Merkezin takdiridir. Kongre döneminde delegeler üzerinde yönlendirme yaptığıma dair haberler çıktı. Bunlar asılsızdır. Bu bir demokratik yarıştır." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise " Teşkilatın kongre süreci böyle geçmeseydi çok daha iyi olurdu. Bu karar Genel Merkezin, verdiği bir karardır. Başbakan'ın takdiridir. Bu olayı şahıslara indirmeyi doğru bulmuyorum." diye konuştu. İstifalardan önce Genel Merkez bölge milletvekilleriyle görüştüğünü ifade eden Erdem, " İstifalardan sonra herhangi bir görüşme olmadı" dedi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim