MHP faturayı hükümete çıkardı

  • Home
  • MHP faturayı hükümete çıkardı
MHP faturayı hükümete çıkardı
Osman Baydemir'in küfürlü açıklamasına siyasi parti temsilcilerinden sert tepkiler geldi.Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü
açıklamasına siyasi parti temsilcilerinden sert tepkiler geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü açıklamasıyla ilgili olarak, "Devletimize, milletimize küfretmek hiç kimsenin haddi değildir" derken, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, "Bu üsluba daha farklı bir cevap verebilmek şu aşamada mümkün görülmüyor. Bu üslup ahlaklı, erdemli, haysiyetli bütün insanlarımız tarafından aynıyla sahibine iade edilecek bir üsluptur" dedi.

"ONU BAŞBAKANA SORMAK LAZIM"

Meclis'te gazetecilerin, Baydemir'in açıklamaları minesota seo yla ilgili sorularını cevaplayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Ne bekliyordunuz? Onu Başbakan'a sormak lazım. Açılım eş ortakları olduğu için onlara sormak lazım. Sayın Başbakan'ın cevaplaması gerekir bu soruları" diye konuştu.

Türkiye'de etnik kimlik siyaseti yapmanın, milleti birbirine kırdırmanın, kan üzerinden, terör üzerinden siyaset yapmanın doğru olup olmadığının bütün boyutlarıyla ele alınması gerektiğini kaydeden Vural, "Bu ifadeler hedefin, amacın ne olduğunu da açıkça ortaya koyuyor. Hiç kimsenin milletimize ve devletimize küfretme haddi değildir. Bunu söyleyenlere karşı hükümetin söyleyecek sözü yok mu acaba. Başbakan'ın söyleyecek sözü yok mu acaba. Niye susuyorsun. Bu sözler devletimize karşı söylenmişse bu sözler karşısında senin susman acaba ne anlama geliyor?" değerlendirmesinde bulundu.

DİLİN KÖTÜSÜNE KİMSE İYİ DİYEMEZ

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise, "Dilin kötüsüne kimse iyi diyemez. Katılmak mümkün değil" yorumunu yaptı. İyimaya, 'Adli boyutu olur mu?' sorusuna, "Ben bir yargı adamı değilim ama ceza hukukunda elbette ki karşılığı var. 301. madde, bakın okuyun orada var. Cumhuriyet'in organlarına karşı sözle tahkir edici beyanlar apayrı bir suç oluşturur" karşılığını verdi. İyimaya, bu suçun cezasının ne olacağını ise bilmediğini, cezayı yargının belirleyeceğini dile getirdi. 'Belediye Başkanlığı
düşer mi?' sorusu üzerine ise İyimaya, "Şu anda onu kestirmek mümkün değil. Belediye Başkanlığı'ndaki hukuka aykırı fiiller sebebiyle soruşturma apayrı bir rejime bağlı. İçişleri Bakanlığı'na verilen Anayasal yetkide var" şeklinde konuştu.

KİMSE BU ÜSLUBUN ARKASINDA DURMAZ

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise Baydemir'in açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi:
"Ayıp, çirkin ve hukuk dışı bu üslup Türkiye'de demokrasiye de, hukuka da, insan haklarına da, insanlığın erdemine de hizmet eden bir üslup değildir. Bu üslup ancak sahibine yakışır diye düşünüyoruz. Üslubu lisan ayni ile insan demiş atalarımız. Bu üsluba daha farklı bir cevap verebilmek şu aşamada mümkün görülmüyor. Bu üslup Anadolu insanı tarafından, 72 milyon insanımız tarafından, ahlaklı, erdemli, haysiyetli bütün insanlarımız tarafından aynıyla sahibine iade edilecek bir üsluptur. Hiç kimse bu üslubun arkasında durmaz."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim