Meryem Ana Kilisesinde Noel buluşması

  • Home
  • Meryem Ana Kilisesinde Noel buluşması
Meryem Ana Kilisesinde Noel buluşması
Türkiye'deki Katolikler, Noel'i kutlamak için İzmir Selçuk'taki Meryem Ana Kilisesi'ndeki ayinde buluştu.Abone ol

Ayinde konuşan Meryem Ana Kilisesi Başrahibi Orıano Granella, "Ayin Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olacak. Bütün diller Allah huzurunda birleşecek. Noel ile İsa'nın doğuşunu kutluyoruz. İsa'nın doğumu ile dünyaya bir ışık geldi. O ışığın gelişini kutluyoruz" dedi.
lowa seo
Rahip Mesut Kalaycı ise, "Bütün dünyadaki Hristiyanlar Noel çoşkusunu yaşıyor. 24 ile 25 Aralık bizim kurtarıcı olarak kabul ettiıimiz ısa mesihin doıum günü. Karanlıkları aydınlatmak için ışık olarak dünyaya doıdu. Ayrıca özellikle bu devirde barışa ve kardeşliıe ihtiyacımız var. O yüzden dua etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"TÜRK VATANDAŞIYIM, HIRİSTİYANLIĞIMI RAHAT YAŞIYORUM"

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "Türkiye'de kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" sözleri hatırlatılan Mesut Kalaycı, şunları kaydetti: "Patrik Bartholomeos'un böyle bir deyimi oldu. Fakat bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Bu açıklama politik amaçlı değil. Bütün insanlar için dua ettiğini söyler. O bir lider. Yanlış anlaşılmalara yer vermemeliyiz. Fakat biz Türkiye'de çarmıha gerilmedik. O yüzden açıklamasına katılmıyorum. Ufak tefek sorunlar dışında dinimizi rahat bir şekilde yaşıyoruz. Bu akşamda Noel'imizi kutladık. Bu ayinde dinimizi rahat bir şekilde yaşadığımızın bir göstergesidir. Türk vatandaşıyım ama Hristiyanlığımı da rahat bir şekilde yaşıyorum. Bir baskı ile karşılaşmadım. Dinime karşı bir düşmanlık görmedim."



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim