DTPye mecliste çözüm arayın çağrısı

  • Home
  • DTPye mecliste çözüm arayın çağrısı
DTPye mecliste çözüm arayın çağrısı
İstifalarını sunmaya hazırlanan kapatılan DTP’nin 19 milletvekiline, diğer partilerden çağrı geldi. Bakın hangi parti ne çağrı yaptı?Abone ol

Kapatılan DTP’nin milletvekilleri, yarın bir basın toplantısıyla istifalarını TBMM Başkanlığı’na sunmaya hazırlanırken, TBMM’de temsil edilen Ak Parti, CHP ve MHP yöneticileri, istifaya hazırlanan kapatılan DTP’nin 19 milletvekiline “TBMM’de kalarak sorunlara çözüm arayın” dedi.

- Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç: Siyasetin meşru zemi michigan seo ni TBMM’dir. Sokaklara da sağduyu çağrısı yapıyoruz. Tahriklere, provokasyonlara kapılmaması gerektiğini söylüyoruz.

- CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek: Meclis meşru siyaset platformudur. Elbette Meclis’te yararlı olurlar. Yeni bir parti kuracaklarsa, bu partinin de şiddetle mesafe koyması gerekir.

- MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural: DTP’lilerin Meclis’te siyasete devam edip etmemeleri kendi takdirleridir. Bu milletin sesi ve sözcüsü olarak görüşlerimizi Meclis’te dile getirip, demokratik imkânları kullanarak kitlelerle buluşmamızı devam ettireceğiz. TBMM iradesi Türk milletinin iradesidir.

- Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras: Çözüm yeri TBMM’dir. Ancak Meclis’in de bir adım atması, demokratik açılım reformunun yapılacağı konusunda bütün topluma güven vermesi gerekiyor.

- Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç: İstifa kararları büyük hata. Gelip parlamento zemininde siyaset yapmaları lazım.

- AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem: DTP’nin bütün zorluklarına rağmen, onların konuşmalarına en az tahammül eden birisi olarak, Meclis’ten çekilmelerini tasvip etmiyorum. Gelsinler, gruplarını kursunlar, haklarını demokratik ortamda arasınlar.

- Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur: Sorunların çözüm adresi, millet iradesinin temsil edildiği yer olan yüce Meclis’tir. Dileğimiz, kapatılan DTP’nin sayın milletvekillerinin Meclis çatısı altında demokratik ve meşru mücadelelerine devam etmeleridir.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim